Кoличка за кучиња -
Конструкција и производство

 


Почетна      Материјал      Мерки      Галерија      Цени       Контакт   

 

 


 

 Mоже да имаат повеќе   цврст материјал кој може да се стави ...

 

 

 

     

   Материјалите што се користат за правење на инвалидски колички за кучиња се различни . подвижна рамка направен од пластични цевки со различни дијаметри и дебелина на ѕидовите во зависност од тежината и големината на кучето. Структурата е фиксна стандардна касета ( ленти ) повторно во зависност од големината на кучето, кои се затворени со пластични токи . кеса на задните нози на миленичето земена од различни синтетички или природни материјали. оска до оска и засилување на одредени видови на инвалидски колички кои се користат барови на светлината бланширан челик мерењето на отворот на тркалото . Конечно тркалата, кои ,се главно, од колички.

   Генерално, вкупната тежина на инвалидска количка за кучиња тежи 10-15 килограми без меѓу 500 и 1000гр .
 

 

   Предмет за потребите и фреквенцијата на коли за кучето се направени со вертикална или навалена страна, во зависност од употребата на задните нози , како стандард, со заедничка оска и составен дел на двете тркала или возење на придвижувачот на секое тркало околу својата оска, така што задните нози на кучето можат слободно да се движат додека се во инвалидската количка.

   За специфичните потреби на Бак ( Samoyed ) направена е количка, односно шетач што овозможува да застане на свои нози и се шета во станот, по една година одмор..

  Специфични колички за Чико ( Mops ) , кои се дизајнирани , така што тие може да се користат за команди прошетка, или почетно проодување некои