Kolica za pse
konstrukcija i proizvodnja kolica za pse


Početna      Materijali      Mere      Galerija      Cena       Kontakt

 

 


 

Stipso, mogao si i neki čvršći materijal da staviš...

   

        Materijali koji se koriste za izradu kolica za pse su raznovrsni. Ram kolica izrađuje se od plasičnih, aluminijumskih ili čeličnih cevi različitih prečnika i debljine zida u zavisnosti od težine i veličine psa. Na konstrukciju se učvršćuju zatezne trake (gurtne) opet u zavisnosti od veličine psa, koje se zatvaraju plastičnim bravicama. Čarapice za zadnje noge ljubimca se kroje od raznovrsnih sintetičkih ili prirodnih materijala. Za osovinu i osovinsko ojačanje kod posebnih vrsta kolica koriste se šipke od svetlo vučenog čelika dimenzija otvora osovine točka. I na kraju točkovi, koji su uglavnom od dečijih kolica, koji se koriste za kolica manjih veličina i novih točkova, za ljubimce većih visina i težina.         Sve u svemu, ukupna težina kolica za
psa težine 10-15 kg je između 500 i 1000gr.

     U zavisnosti od potreba i energičnosti psa, kolica se rade sa vertikalnim ili nagnutim bočnim stranama ( u oba slučaja tako da zadnje noge psa mogu nesmetano da se pokreću dok je u kolicima )

      Za specifične potrebe  mogu se izrađivati kolica sa 4 točka ( tačnije dubak ) kao i kolica za probleme pasa sa prednjim nogicama. Takođe možemo izrađivati kolica za mace, i ostale ljubimce uz predhodni dogovor.